9 mars 2012

Överviktig

Med ett BMI på 25.5 så räknas jag som överviktig, du kan ju avgöra själv om du tycker jag är tjock eller inte...Nu är det inte att jag tycker att jag borde gå ner i vikt som är meningen med inlägget, det är att vi lever i en värld med ett helt sjukt ideal!

Vi är alla olika så förstår inte hur vi alla ska kunna mäta oss efter samma system?
Vi har inte samma gener som ger oss samma förutsättningar att se ut på ett visst sätt...

Att vara pinnsmal skulle jag säga är en större hälsorisk än att vara lite överviktig.
Och för den som försöker se ut som en av de många foto modellerna som man ser i modetidningar, så är det bara ungefär 4% av jordens befolkning som har de gener som krävs för att ha den så kallade perfekta kroppen som syns i alla tidningar.

Tycker det är helt sjukt att det då är så att väldigt många försöker se ut så när det inte ens är möjligt.
 + att jag tror att mer än 95% av alla killar tycker det är snyggare om man inte ser ut så här ;)Va nöjd med som du ser ut för du är tillräckligt bra precis som du är!
Och i slutändan är det ändå bara insidan som räknas ;)3 kommentarer:

 1. Självklart, håller med. Glöm bara inte att det också finns den motsatta sidan som räknas som underviktig istället (och det är mycket svårare att gå upp till normalvikt än tvärtom). Då blir man inte så glad när killar säger att "de tycker att det är sjuka ideal och föredrar kurvor". Då kritiserar ni den motsatta sidan. Tänk på det nästa gång, killar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet att den sidan också finns med tanke på att halva min familj klassas som underviktiga. Men om man kämpar för att komma dit så är det något som är fel. Det va inte meningen att det skulle vara som att jag försöker trycka ner något, men tycker bara att det är så hemskt om det finns personer som knappt äter bara för att det vill "passa in".

   Radera
  2. Sant. Och vadå "om" det finns personer som knappt äter? "att" passar bättre in, tyvärr. Själv går jag ju på omv-progr, så jag vet hur sjukt det är att folk faktiskt vill bli så smala, ohälsosamt modellsmala. De har nog inte praktiserat på ett äldreboende där 90% är underviktiga och blir bara sämre och sämre i sin sjukdom ända tills de dör av bristsjukdomarna/inte kan tillfriskna för att de inte äter.
   Vilken bra idealbild att se upp till...

   Radera